De werken van Geens

Meer dan 1,5 miljoen bedrijven, 610.000 eenmanszaken, 230.000 vzw’s en stichtingen in België zaten er al een tijdje op te wachten. Sinds 1 mei 2019 is het eindelijk zover: dan treedt het nieuwe vennootschaps- en verenigingsrecht in werking.

Meer over dit werk van Geens
Waar zal je verblijven als je wilsonbekwaam wordt? In welk rusthuis breng je je oude dag door en welke dokter zal je verzorgen? Minister Koen Geens zorgt dat je dit al op voorhand kan vastleggen in een voorzorgsvolmacht.
Meer over dit werk van Geens
Alle weggebruikers moeten zich aan de verkeersregels houden. De nieuwe verkeerswet bestraft verkeersmisdrijven zwaarder. Want een veilige gemeente begint bij veilig verkeer en een veilige schoolomgeving.
Meer over dit werk van Geens
Ben je nu bakker, dokter, architect, landbouwer, advocaat, vennootschap of vereniging… Ieder van jullie heeft een eigen activiteit en finaliteit. Maar jullie hebben ook iets gemeenschappelijk: jullie steken de handen uit de mouwen en creëren economische meerwaarde en jobs. Vanaf vandaag 1 november 2018 zal iedereen die zelfstandig actief is als een onderneming worden beschouwd en gebruik kunnen maken van een modern en duidelijk ondernemingsrecht.
Meer over dit werk van Geens
Eigenaars die zelf in hun appartement wonen en eigenaars die verhuren, hebben vaak andere belangen. Hierdoor kunnen wel eens discussies en conflicten ontstaan. De verouderde appartementsgebouwen in ons land kunnen de problemen nog verzwaren. Om een antwoord te bieden op de problemen in de praktijk voert Minister Geens vanaf 1 januari een nieuwe wetgeving in. 
Meer over dit werk van Geens
Tijdens het WK leven kansspelen en weddenschappen meer dan ooit. Maar wie beschermt ons wanneer reclame en onze nationale fierheid ons naar de portefeuille doen grijpen? Reclame voor kansspelen en weddenschappen zet spelers immers aan tot gokken en kan gokverslaving in de hand werken. Daarom leg ik gokreclame aan banden.
 
Meer over dit werk van Geens
Ontroerende huwelijksgeloften, het perfecte openingslied en de keuze tussen tientallen taarten: tijdens je huwelijksvoorbereidingen ben je wellicht druk bezig met het trouwfeest zelf. Maar wat daarna, wanneer de taart is aangesneden en het jawoord gegeven? Daarom vernieuwden we de wetgeving, mede dankzij parlementslid Sonja Becq.
Meer over dit werk van Geens