De werken van Geens
Ondernemingsrecht
Ben je nu bakker, dokter, architect, landbouwer, advocaat, vennootschap of vereniging… Ieder van jullie heeft een eigen activiteit en finaliteit. Maar jullie hebben ook iets gemeenschappelijk: jullie steken de handen uit de mouwen en creëren economische meerwaarde en jobs. Vanaf vandaag 1 november 2018 zal iedereen die zelfstandig actief is als een onderneming worden beschouwd en gebruik kunnen maken van een modern en duidelijk ondernemingsrecht.
Meer over dit werk van Geens
Kansspelen
Tijdens het WK leven kansspelen en weddenschappen meer dan ooit. Maar wie beschermt ons wanneer reclame en onze nationale fierheid ons naar de portefeuille doen grijpen? Reclame voor kansspelen en weddenschappen zet spelers immers aan tot gokken en kan gokverslaving in de hand werken. Daarom leg ik gokreclame aan banden.
 
Meer over dit werk van Geens
Huwelijksvermogensrecht
Ontroerende huwelijksgeloften, het perfecte openingslied en de keuze tussen tientallen taarten: tijdens je huwelijksvoorbereidingen ben je wellicht druk bezig met het trouwfeest zelf. Maar wat daarna, wanneer de taart is aangesneden en het jawoord gegeven? Daarom vernieuwden we de wetgeving, mede dankzij parlementslid Sonja Becq.
Meer over dit werk van Geens